Οι χαρακτήρες που εμφανίζονται είναι πραγματικοί ίδιους και έχει ληφθεί η απαιτούμενη συγκατάθεση για τη χρήση των ιστοριών τους από τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Οι φωτογραφίες προορίζονται μόνο για επεξηγηματικούς σκοπούς.
Κανείς δεν κατανοεί την επίδραση της SMA καλύτερα από τον ασθενή. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει σύγχυση και ελλιπής ενημέρωση σχετικά με τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές φροντίδας και τα οφέλη που αυτές παρέχουν.
Η βελτιστοποίηση της φροντίδας των ενήλικων ασθενών που ζουν με SMA έχει να κάνει με την παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας υγείας με βάση τις ενδείξεις και με επίκεντρο τον ασθενή.1 Το πιο σημαντικό είναι να βοηθάτε τους ασθενείς να αξιοποιούν στο έπακρο τη ζωή τους σε καθημερινή βάση.
«Θα ήθελα να θεραπεύσω όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς για να τους δώσω μια ευκαιρία.»2
- Νευρολόγος, Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο, Γερμανία
θεωρούσαν ότι μια θεραπεία που θα μπορούσε να σταθεροποιήσει τη νόσο τους, θα αποτελούσε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ3
Πλέον είναι διαθέσιμες αρκετές επιλογές φροντίδας με τη δυνατότητα σταθεροποίησης της νόσου4-6
Χωρίς παρέμβαση, τα άτομα που ζουν με SMA θα συνεχίσουν να χάνουν τους κινητικούς νευρώνες και την κινητική λειτουργία7
Τα πρότυπα φροντίδας της SMA έχουν ενημερωθεί και διατίθενται νέες επιλογές φροντίδας4,5
«Είναι σημαντικό να προσαρμόζετε το μήνυμα ειδικά όταν μιλάτε σε ενήλικες ασθενείς για να βεβαιωθείτε ότι έχουν κατανοήσει τα λεγόμενά σας. Εάν δώσετε πληροφορίες που είναι πολύ περίπλοκες, μερικές φορές μπορεί να προκληθεί περισσότερη σύγχυση. Θέλω να είμαι σίγουρος ότι έχουν κατανοήσει το μήνυμα.»2
- Νευρολόγος, Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο, Γαλλία
Οι ενήλικες που ζουν με SMA εκτιμούν τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που θέτουν συλλογικούς στόχους.1 Για να διασφαλίσετε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους ασθενείς σας, είναι σημαντικό να ενσωματώσετε τις απόψεις των ασθενών στα προγράμματα κλινικής φροντίδας και να αναγνωρίσετε την κοινή σοφία των ανθρώπων που ζουν με SMA.1
Οι στόχοι των ενηλίκων που ζουν με SMA μπορεί να περιλαμβάνουν τη διατήρηση της ανεξαρτησίας τους για να συνεχίσουν να σπουδάζουν, να εργάζονται, να ταξιδεύουν ή να φροντίζουν την οικογένειά τους.
Η συμμετοχή των ενηλίκων που ζουν με SMA στη διαδικασία λήψης αποφάσεων μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη υγειονομική περίθαλψη και καλύτερα αποτελέσματα.8,9
Σε μια μελέτη του τρόπου με τον οποίο οι ενήλικες και οι έφηβοι με SMA αντιλαμβάνονται και βιώνουν την υγειονομική περίθαλψη,
10 στους 25
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
περιέγραψαν την εμπειρία τους με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης είτε ως σύντομη είτε ως επιφανειακή.1
«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να έχω καλή σχέση με τον γιατρό μου. Πρέπει να δημιουργήσω μια καλή σχέση μαζί τους πριν ανοιχτώ.»1
- Ασθενής που ζει με SMA Τύπου II
Σε μια αμερικανική έρευνα ενηλίκων που ζουν με SMA και τους φροντιστές τους, οι πέντε πιο σημαντικοί θεραπευτικοί στόχοι, ταξινομημένοι κατά σειρά σπουδαιότητας, ήταν:10
Στην ίδια έρευνα, τα πέντε πιο σημαντικά οφέλη, όσον αφορά τις καθημερινές δραστηριότητες, ταξινομημένα κατά σειρά σπουδαιότητας, ήταν:10
«Η επιβράδυνση μιας ασθένειας που αναπόφευκτα προκαλεί εκφυλισμό και εξελίσσεται, αποτελεί μεγάλη νίκη για μένα»2
- Νευρολόγος, Δίκτυο Νοσοκομείων, Ιταλία
Οι επιλογές φροντίδας για τους ενήλικες που ζουν με SMA έχουν αλλάξει
Κατεβάστε το Φυλλάδιο Διαλόγου ΕΥ-Ασθενούς για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη των επιλογών φροντίδας, την κοινή λήψη αποφάσεων και τι είναι σημαντικό για τους ενήλικες που ζουν με SMA.
Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της Biogen σε σημαντικές εκδηλώσεις στον τομέα της Νευρολογίας.
Οι χαρακτήρες που εμφανίζονται είναι πραγματικοί ασθενείς και έχει ληφθεί η απαιτούμενη συγκατάθεση για τη χρήση των ιστοριών τους από τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Οι φωτογραφίες προορίζονται μόνο για επεξηγηματικούς σκοπούς.
1. Wan HWY, et al. “Getting ready for the adult world”: how adults with spinal muscular atrophy perceive and experience healthcare, transition and well-being. Orphanet J Rare Dis 2019;14:74.
2. IQVIA Qualitative Research 2020. Conduced with 47 adult SMA patients and 36 neurologists in five countries (Canada, France, Germany, Italy and Spain).
3. Rouault F, et al. Disease impact on general well-being and therapeutic expectations of European Type II and Type III spinal muscular atrophy patients. Neuromuscul Disord 2017;27(5):428–38.
4. Mercuri E, et al. Diagnosis and management of spinal muscular atrophy: Part 1: Recommendations for diagnosis, rehabilitation, orthopedic and nutritional care. Neuromuscul Disord 2018;28(2):103–15.
5. Finkel RS, et al. Diagnosis and management of spinal muscular atrophy: Part 2: Pulmonary and acute care; medications, supplements and immunizations; other organ systems; and ethics. Neuromuscul Disord 2018;28(3):197–207.
6. Darras BT, et al. Nusinersen in later-onset spinal muscular atrophy. Neurology 2019;92(21):e2492–506.
7. Kaufmann P, et al. Prospective cohort study of spinal muscular atrophy types 2 and 3. Neurol 2012;79:1889-1897.
8. De Santis M, et al. Patient empowerment of people living with rare diseases. Its contribution to sustainable and resilient healthcare systems. Ann 1st Super Sanita 2019;55:283–91.
9. Spatz ES, Spertus JA. Shared decision making: a path toward improved patient-centered outcomes. Circ Cardiovasc Qual Outcomes 2012;5:e75–7.
10. Cruz R, et al. Evaluating benefit-risk decision-making in spinal muscular atrophy: a first-ever study to assess risk tolerance in the SMA patient community. Clin Ther 2019;41:943–60.e4.
11. Mongiovi P, et al. Patient reported impact of symptoms in spinal muscular atrophy (PRISM-SMA). Neurology 2018;91:e1206–14.